Salteluta vs Parpanghel

De cand sunt cat de cat activ pe twitter/blog am observat ca sunt o gramada de oameni care prefera „sa iasa in fata” in mediul virtual si nu si in viata reala. Unii bloggeri au ajuns cunoscuti in mediul online din diverse motive: vechimea blogului, „imprietenirea” cu altii mai cititi decat ei, atractivitatea/modul de tratare al subiectelor abordate, calitatea articolelor publicate, recunoasterea in mass-media. De aici, mai departe, considera ca au ajuns la un nivel atat de ridicat incat isi pot permite sa spuna orice prostie prin intermediul twitter sau blog. Motivatia pentru a scrie asa ceva vine din 2 directii:
1) va atrage mereu pentru ca se incadreaza la sectiunea barfa/scandal/vulgaritati;
2)e un „must” sa scrie neaparat cat mai mult indiferent daca e de calitate sau nu. Lumea va citi orice elucubratie si o va lua de buna pentru ca a zis-o Salteluta, blogger nr. X in Zelist, cu Y abonati si Z commenturi. Prin popularitatea pe care o au in online firesc ar fi, macar, sa incerce sa miste ceva intr-un sens pozitiv, pentru cei din jur, in viata reala, sa mobilizeze oamenii, sa sustina o cauza, sa schimbe ceva. Cand apare ceva de genul situatiei de ieri, lumea se mobilizeaza imediat sa critice, sa dea mai departe, sa creeze articole si sa starneasca discutii inutile. Cand vine vorba de o cauza, avantul intarzie sa apara pentru ca sustinerea unei cauze nu este la fel de atractiva pentru ca aduce mai putine commenturi, viewuri si ocupa spatii de reclama.
Ma intreb ce s-ar intampla cu ei daca n-ar mai avea internet pe o perioada nedeterminata? Ar trebui sa puna pe o lista 5 lucruri pe care le-ar face in ziua respectiva si 5 lucruri pe care le-au realizat in afara monitorului pentru care sunt apreciati si recunoscuti. Sunt convins ca n-ar avea ce sa scrie. Maine, poimaine sau peste 10 ani poate ca nu vor mai avea sansa de a fi ascultati precum acum. Salteluta nr.X va fi inlocuit de Parpanghel nr. X. Ce va ramane in urma? Vorbe goale si un pseudonim.

Reclame

One response to “Salteluta vs Parpanghel

  1. prima data am citit „stelutza”, nu salteluta.
    :)) prietenii stiu de ce.
    in rest, ai dreptate, daca nu generezi valoare si in offline, daca esti doar o fatza frumoasa in online si atat, in cele din urma, internetul nu te va mai ajuta sa impresionezi pe cineva prin cuvinte goale…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s